Ervaringen

Zijn wie ik ben
"De keuze voor Corine was voor mij niet zo moeilijk. Ik zag haar foto op haar site staan en ik ging puur op mijn gevoel af. Corine laat me voelen dat ik mag zijn wie ik mag zijn. De gesprekken met haar zijn zo intens dat ik me bij haar veilig en geborgen voel. Ook haar praktijk is zeer licht en je voelt de warmte en de positieve energie, wat daar binnen hangt. Ook de eerste keer met EMDR was best wel heftig voor mij, appte Corine mij de volgende dag hoe het met me ging. Haar persoonlijke betrokkenheid gaf mij het gevoel dat ik eindelijk door iemand serieus genomen werd. Ik hoefde me niet te verschuilen achter een masker.

Ik ben al door een diep dal gegaan en Corine liep een stuk met mij mee. Ze geeft me zoveel vertrouwen dat ik er sterker uitkom. Ik kan me geen betere, lieve, aardige, sympathieke, betrokken en toegewijde therapeute wensen als Corine."
Vrouw 50 jaar

 

Individuele therapie
"
Corine weet in haar prettige praktijkruimte, in alle rust, met haar kennis en kunde jou onrust en pijn te ontrafelen en begeleidt je op weg naar je "eigen selfie".
Vrouw 45 jaar

 

Relatietherapie
" Wat zijn we blij toen we via een bevriend stel terecht kwamen bij Corine. Mijn man stond al met 1 been buiten de relatie. We waren niet meer emotioneel verbonden door problemen die op ons pad gekomen waren. Corine bleef hoop houden ook als we het zelf moeilijk hadden, dat heeft ons er doorheen getrokken. We hebben eerder relatietherapie gehad, jaren geleden, dat hielp maar voor korte termijn. We zijn door een diep dal gegaan maar voelen ons meer verbonden met elkaar dan ooit tevoren. Als tip zou ik aan andere stellen mee willen geven: zoek sneller hulp, het is het zo waard! "
Clara 40  jaar ( partner 42 jaar)

 

Hoogsensitiviteit
"Ik ben heel blij dat ik bij Prakijk Authentiek terecht ben gekomen. Ik ben heel gevoelig en heb me altijd onbegrepen gevoeld, ik dacht altijd dat ik anders was. Bij Praktijk Authentiek voelde ik me meteen thuis. De rustige open houding van Corine en haar directe maar ook intiutieve en gevoelige benadering hebben me geholpen mezelf nog beter te leren kennen. Corine gaat met je de diepte in, ik kon met haar spreken over zaken die ik nog nooit met iemand heb kunnen bespreken. Ik voelde me begrepen en heb de positieve kanten van mijn gevoelige karakter leren kennen."
Mirjam 33 jaar

 

Relatietherapie
"We zijn heel blij dat we bij Corine terecht zijn gekomen. Na een diepe relatiecrisis waarbij er sprake was van een derde in het spel hebben we gekozen voor onze relatie. Corine weet goed te spiegelen en de hand op de zere plek te leggen. Daarbij heeft ze heel veel respect voor beide partijen en voelden we ons niet bekritiseerd. We hebben geleerd goed met elkaar te communiceren en durven nu ook onze kwetsbare kanten en pijnpunten aan elkaar te laten zien. " stel van 40 en 41

 

"Ik heb lang gewacht met hulp zoeken, te lang. Dit omdat ik niet zeker wist of ik het wel kon delen. Of ik wel iemand kon vertrouwen. En je eigen verhaal vertellen is moeilijk. Ik was op zoek naar iemand die ik kon vetrouwen en waar ik veilig mijn verhaal bij kon doen. Dit kan ik bij Corine. Ik heb eerst een kennismakingsgesprek gehad, geheel vrijblijvend. Dit voelde ook zo. Ik had zelf de keuze, en dit gaf me het gevoel dat ik me op mijn gemak voelde en mijn verhaal kwijt kon. Ik heb een combinatie van gesprekken en EMDR gehad. Dit vond ik erg prettig. Ik kon mijn verhaal kwijt en de EMDR zorgde er intussen voor dat ik kon verwerken wat mij was overkomen. Ik heb meer rust in mijn leven gekregen. De angst die ik dagelijks voelde is weg. Ik heb het een plek kunnen geven en ervaar daardoor veel rust in mijn leven" jonge vrouw

 

"Ik had al heel wat hulpverlening achter de rug, ik dacht dat het wel goed met me ging, totdat ik ontslagen werd. Oude pijn kwam boven die ik achteraf toch niet goed verwerkt bleek te hebben. Ik voelde me altijd machteloos en hulpeloos  en ik dacht dat het nooit meer goed met me zou komen. Corine heeft een zeer warm hart, ze heeft me echt geholpen met haar kennis en warme hart". B

 

"Ik was een vrouw die haar gevoelens liever onderdrukte, dat had ik geleerd. Ik was bang voor wat er allemaal onder zat. Toch liep ik keer op keer vast in mijn relaties. Ik durfde mensen niet dichterbij te laten komen, en waar ik diep in mijn hart bang voor was - verlating - gebeurde keer op keer weer. Ik ben een hoog opgeleide vrouw en was mezelf best bewust van mezelf en mijn patronen. Ook had ik al wat hulp gehad. Maar nooit ben ik zo goed geholpen en begrepen als bij Praktijk Authentiek. Pas bij Authentiek ben ik echt geholpen. Corine heeft zeer veel inzicht, en laat je zien wie je echt bent. Dat vind ik echt heel knap! Nu pas ben ik mezelf geworden." K
 

"Van een zeer onzeker meisje ben ik nu een zelfverzekerde meid van 17 jaar. Ik durfde niets, was verlegen, thuis was het niet altijd even fijn. Ik voelde me altijd eenzaam. Tussen mijn ouders was altijd spanning. Bij Authentiek heb ik geleerd dat ik Hoog sensitief  ben. Mijn ouders maakten geen ruzie maar ik voelde me altijd verantwoordelijk voor hen. Ik weet nu waar mijn onzekerheid vandaan komt en heb mezelf geleerd te accepteren zoals ik ben. Dank je wel Corine, jij begrijpt wat mensen van mijn leeftijd bezig houdt en nodig hebben. "
Jacoline

"Ik wist altijd wel goed te benoemen waarom ik zo doe zoals ik doe maar ik kon het zo moeilijk veranderen!. Bij Praktijk Authentiek heb ik geleerd waar mijn negatief zelfbeeld vandaan komt en ik kan nu van mezelf houden zoals ik ben. Ik ben nog wel eens onzeker, maar dit mag ook. Ik laat mijn leven er niet meer door bepalen.Corine heeft kennis van veel methodieken. Ik laat me nu niet meer leiden door wat anderen van me verlangen. Ik maak niet overal meer ruzie en heb geleerd dat ik het leven aankan. Dank je wel Corine, ik kan je zeker aanbevelen.
Vrouw 41 jaar

"Ik dacht dat mijn zoontje geen last had van de scheiding, en dat hij gewoon brutaal was. Ik was ten einde raad, alleen als ik zelf schreeuwde luisterde hij naar me. Ik wilde dit niet meer, ik zat met de handen in het haar. Na al drie keer had ik een heel ander kind in huis. Mijn zoontje ging erg graag naar Corine toe. "Het voelt veilig en vertrouwd en Corine snapt me tenminste"is wat hij aan me teruggaf. Dat was wel even slikken voor me. Ik heb veel gehad aan de tips en handvaten die ik van Corine kreeg toen ik het niet meer zag zitten. En het mooie is, er is weer rust in huis.
Moeder van Jasper 9 jaar

"Via via ben zijn we bij Praktijk Authentiek terecht gekomen voor relatietherapie. We hadden veel ruzie, de momenten die goed waren zagen we niet meer, we hadden veel wantrouwen naar elkaar. Omdat we kinderen hebben wilden we nog therapie proberen. Dit is een goede keuze geweest. Corine is echt erg deskundig en na iedere sessie zeiden we tegen elkaar dat we weer meer inzicht hadden gekregen in onszelf. Wat we zo knap vonden is dat we beiden volledig het gevoel hadden onze kant van het verhaal te kunnen doen zonder dat Corine ons oordeelde. Zeer integer en soms ook confronterend heeft ze ons geleerd te kijken naar de patronen in onze relatie. Onze relatie is nu beter dan hij ooit is geweest want we hebben leren praten met elkaar. Maar vooral we hebben geleerd echt te luisteren naar elkaar en er voor elkaar te zijn."
Relatiestel

 

"Corine weet goed en snel haar vinger te leggen op de zere plek. Ik was erg geblokkeerd en heb dit altijd opgelost door heel veel te eten. Dit gaf me tijdelijk het gevoel minder leeg te zijn van binnen. Ik heb geen liefdevolle jeugd gehad en ik hoopte nog altijd te kunnen krijgen wat ik tekort ben gekomen. Door middel van EMDR heb ik veel moelijke ervaringen vanuit mijn jeugd verwerkt en een plek weten te geven. Ik liep in relaties tegen partronen aan waar ik niet uitkwam. Ik heb nog steeds therapie bij Corine maar ik heb niet lang meer nodig. Ik weet nu wie ik ben en dat ik waardevol ben. Ik ben niet meer afhankelijk van de mening van anderen. En ongemerkt ben ik echt kilo s afgevallen. Ik durf nu te voelen, alleen raak ik nu niet meer in paniek door deze gevoelens. Ik denk dat dit komt door de EMDR. Ik ben Corine heel erg dankbaar en heb al tegen diverse mensen in mijn netwerk gezegd: ga ook eens naar haar toe."
Vrouw 18 jaar

"Mijn kind voelde zich al gelijk de eerste keer op zijn gemak bij Praktijk Authentiek en dat is heel bijzonder. Met haar rustige houding en liefdevolle aanpak hebben we nu een jongetje in huis waar we weer van kunnen genieten. Ook werd ons als ouders een spiegel voorgehouden. We zijn tot het besef gekomen dat hij zich niet genoeg gezien en gehoord voelde. Zelf dit ook niet meegekregen van huis uit, dus dat werkt weer door."
moeder jongen van 10
 

" Relatietherapie bij Praktijk Authentiek zou ik iedereen aanbevelen. We zijn in therapie gegaan omdat we al een paar jaar langs elkaar heen liepen. Dit was niet zoals we ons een relatie hadden voorgesteld. We liepen vast na veel te lang te hebben doorgemodderd.Bij Corine werden we allebei gehoord en gezien. We voelden ons begrepen. Corine hielp ons in te zien dat de conflicten niet alleen maar opgelost kunnen worden door een andere manier van communiceren, maar ze hielp ons inzicht te krijgen in hoe we juist in momenten van verbroken verbinding op zoek waren naar elkaar. We hebben geleerd ons kwetsbaar op te stellen naar elkaar en vooral dat we mogen zijn wie we zijn.Onze relatie is beter dan dat hij ooit is geweest. Blij dat we niet te laat waren, maar op tijd aan de bel heben getrokken." Echtpaar 46 en 48 jaar

" Ik ben echt heel erg geholpen bij Praktijk Authentiek. Ik heb mezelf leren accepteren en ben nu ook blij met mezelf. Ik ben in gesprekstherapie gegaan omdat ik veel te veel de controle wilde houden en de lat te hoog legde. Corine hielp me te ontdekken in welke overlevingsmechanismen ik zat en hoe ik nu mag leven in vrijheid. Die onzekerheid en dat negatieve zelfbeeld beheersten mijn hele leven. Corine is echt een vakvrouw". Vrouw 41 jaar

"Toen wij bij Corine in relatietherapie kwamen, waren we nog weinig hoopvol. We hadden al eerder therapie gehad, waarbij het vooral ging om communicatie. Hierna ging het een tijdje goed, maar we raakten weer verzeild in dezelfde patronen. Het was in onze ogen onmogelijk daaruit te komen. Voor de kinderen wilden we nog een laatste poging doen. Via kennissen hoorden we van praktijk Authentiek. Corine weet met haar invoeldende, rustige en analytische kijk in korte tijd een veilige en betrouwbare sfeer neer te zetten. We voelden ons beiden gehoord en kregen erkenning voor de diepe pijn die we beiden voelden. Door verder te kijken naar individuele pijnpunten uit het verleden en de vinger te leggen op de zere plek, wist Corine ons langzamerhand nader tot elkaar te brengen. We kwamen erachter dat we binnen de relatie voortdurend werden getriggerd op onverwerkt verdriet uit het verleden, waar we ons nog nooit bewust van was geweest. We hebben geleerd waar onze behoeften lagen en wat onze eigen verantwoordelijkheid was. Nu zijn we volwassen maatjes van elkaar, die nu pas na 12 jaar de intimiteit kennen die onze relatie weer nieuw leven heeft ingeblazen. Nog steeds hebben we wel eens de neiging om in oude patronen te vervallen, maar dankzij Corine weten we dit vlot te herkennen en kunnen we voorkomen dat we weer langs elkaar heen gaan leven." Anoniem       

"Zonder Corine had ik het niet gered. Ik wilde graag de controle over mijn leven houden, en was erg onzeker. Niemand in de buitenwereld merkte dit omdat ik dit goed wist te verbloemen. Ik begon met lijnen en het werd steeds erger. Ik kon niet meer stoppen, maar voelde me steeds ongelukkiger worden. Door de intensieve gesprekken met Corine ben ik weer gaan eten. Ik heb dat echt aan haar te danken. Zij begreep me en ik ben nu ook gemotiveerd om echt beter te worden. Het gaat nog steeds goed met me."  A. 14 jaar

"Ik ben zo blij dat ik door kennissen naar Corine werd verwezen. We zagen dat het echt niet lekker ging met ons kind na de scheiding. Hij was heel veel boos, we konden hem niet meer bereiken. Het deed ons zeer hem zo te zien worstelen maar mijn ex en ik kwamen niet verder met hem. De speltherapie bij Corine heeft hem en ons echt geholpen. We weten nu ook meer wat ons mannetje nodig heeft en kunnen daar goed op inspelen. Gelukkig kunnen mijn ex en ik daar nog goed over praten. We zijn beiden zeer tevreden. De scheiding laat wel zijn sporen na, maar we zien weer een jongetje dat gelukkig is. Corine is heel lief en warm. Onze zoon heeft altijd moeite met nieuwe mensen maar er was gelijk een klik. Ze weet goed aan te sluiten." Moeder van Boris 5 jaar.

"Ik ben hooggevoelig en ben lang op zoek geweest naar een hulpverlener die hier veel van wist en mij ook goed kon helpen. Corine is echt een deskunige op dit gebied. Ik liep in mijn leven tegen zaken aan die te maken hadden met mijn jeugd. Corine wist haarfijn aan te voelen en naar boven te krijgen wat de oorzaken waren van mijn problemen. Wat ik zo fijn aan haar vindt is dat ze me zelf met haar scherpe vragen op een fijnzinnige manier liet ontdekken waar de oorzaak van mijn problemen lagen maar ook hoe ik eruit kon komen. Ik mag nu eindelijk mezelf zijn, authentiek, zoals haar praktijk heet. Corine heeft me echt geholpen authentiek te worden." vrouw 35 jaar

"Ik ben bij Corine terechtgekomen in een heftige periode, waarbij ik na mijn scheiding mezelf weer terug wilde vinden. Corine heeft mij geholpen inzicht te krijgen in mijn gedragspatronen in relaties, en door met zachte aandacht samen te kijken naar nare gebeurtenissen. Ook heb ik geleerd dat bij mezelf te doen. Vergeving.
Wat ik vooral heel prettig vond, is haar manier van benaderen. Met geduld en zorg geeft Corine oprechte aandacht en ondersteuning in een proces.

Ik zou mij geen betere, meer invoelende en aanvoelende, intilligente, meedenkende, stimulerende, zachtaardige en toegewijde therapeut kunnen wensen!" Vrouw 33 jaar