Over mij

Ik ben Corine Speelziek, eigenaar van Praktijk Authentiek voor individuele therapie,EMDR, relatietherapie en kindertherapie met als werkgebied Overijssel. Binnen mijn praktijk is iedereen van harte welkom.
Ik  heb  psychosociale therapie en integratieve kindertherapie gestudeerd. Tevens ben ik opgeleid tot relatietherapeut. Deze studies heb ik succesvol afgesloten.

Ook ben ik opgeleid tot KIES - coach ( hulp aan kinderen in echtscheidingsituaties).
Ik ben geregistreerd therapeut bij de RBCZ en ik ben aangesloten bij de beroepsvereninging NFG.

Mijn praktijk bevindt zich in Diepenveen, nabij Deventer.

In mijn werk als verpleegkundige op de Intensive Care kwam verpleegde ik mensen in een moeilijke fase van hun leven. Het ging immers om leven en dood. De manier waarop mensen met lijden omgingen, hoe ze in het leven stonden, de verschillende manieren van verwerken, boeiden me zeer. Ook in het begeleiden van de familie die rondom de patient stond kon ik mezelf kwijt. Door de vragen die me bezig hielden, door gesprekken met mensen die op mijn pad kwamen met problemen, wilde ik me ook professioneel bekwamen in de psychische kant van de mens. Ook op psychisch vlak kunnen mensen het gevoel hebben of het om leven of dood gaat.

Door mijn scholing als therapeut kwam ik tot de ontdekking is dat dit is wat echt bij me past.

Opleidingen
- Psychosociale therapie
- Integratieve kindertherapie
- Relatietherapie
- KIES-coach
- EMDR Master Praktisioner (BIVT)
- Psychosociale Basiskennis ( verplicht door de zorgverzekerraar)
- CREF methode
- Diverse trainingen en bijscholingen op het gebied van trauma en hechting

Geboeid door mensen, wie is de ander nu echt?

Ik ben zeer geboeid door mensen en van nature benieuwd naar de mens achter de mens. Ik wil de ander graag ontmoeten en ontdekken wie die ander nu echt is. Wat zit er achter bepaald gedrag, hoe komt het dat een persoon zo geworden is als hij is zijn vragen die me vaak bezig houden.

Door allerlei omstandigheden kunnen mensen van zichzelf verwijderd zijn geraakt, ze zijn zichzelf dan kwijt. Graag help ik mensen op weg om zichzelf te (her)vinden. Want als je wordt die je bent, ben je een prachtig mens, die ook kan uitdelen naar zijn omgeving. Maar hoe vindt je nu jezelf? Daar heb je soms wat hulp of ondersteuning bij nodig. Iemand die even met je oploopt. Die persoon wil ik graag voor je zijn.

Specialisatie hechting en trauma
Ik ben gespecialiseerd op het gebied van hechting en trauma. Trauma ontstaat als je overweldigende gebeurtenissen meemaakt waarbij je je machteloos en hulpeloos voelt en waarbij onvoldoende steun aanwezig is. Als je als klein kind in je gezin van herkomst gebeurtenissen meemaakt waarbij je ouders er niet helemaal voor je konden zijn, of als er problemen waren in de relatie van je ouders, als je ouders zelf met onverwerkt trauma liepen en daardoor je niet alles konden geven wat je nodig had, sta je er als kind alleen voor. Omdat je volledig afhankelijk bent van je ouders pas je je aan om te overleven, om de doodsangst niet te voelen. Dit trauma slaat zich op in alle cellen van je lichaam en je bent je vaak niet eens meer bewust hiervan. Deze trauma's komen later in je leven naar boven als je volwassen bent en dus wel in staat bent om dit te verwerken. Deze vroegkinderlijke trauma's of hechtingstrauma's bepalen je leven, gezien je allerlei overlevingsmechanismen opbouwt als perfectionisme, verslavingen, controle, hard werken, je terugtrekken of juist groter maken dan je bent, je erkenning buiten jezelf zoeken in de vorm van goedkeuring van de buitenwereld of materialisme, in relaties mensen aantrekken en afstoten, niet echt je kunnen en durven verbinden, wantrouwen enzovoort.
Tevens bestaat er ook trauma met de grote T, dat is eenmalig trauma als een bankoverval, ongeluk, verkrachting enz. waarbij iedereen wel weer dat dit traumatiserend kan zijn. Trauma kan ook tot uiting komen in onbegrepen lichamelijke klachten. Door middel van diverse technieken als EMDR, innerlijk kindwerk, hypnotherapie, lichaamswerk, stress reducerende therapie en andere technieken help ik je om deze trauma's te verwerken. Ik loop heel graag een stukje met je mee! Je bent van harte welkom!