Werkwijze individuele therapie

Aanmelding en werkwijze psychosociale therapie
 

Individuele therapie en relatietherapie

Je kunt je aanmelden per telefoon of mail. Als je wilt kun je een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. 
Hierna volgt de intake. Dit gesprek duurt 1 tot 1,5 uur. We bespeken je klacht en vertalen deze in een hulpvraag.
Hierna maak ik in overleg met jou een behandelplan en volgen de therapiegesprekken. Deze duren 1 uur.
Tussentijds zullen we regelmatig evalueren.

Ik werk vanuit de integratieve therapie waarbij de werkvormen die ik gebruik zijn ontleend aan verschillende therapievormen uit de beeldcommunicatie, Gestalt, Transactionele Analyse, Bio-energetica en RETT en EMDR. Omdat iedereen uniek is zal ook bij iedereen de therapie uniek zijn en zullen er  therapievormen worden toegepast die passen bij deze authentieke en unieke persoon.

Beroepsvereniging NFG

Ik ben als psychosociaal therapeut geregistreerd bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg). Bij de NFG staan professionaliteit en kwaliteit voorop. De NFG voert een licentiebeleid wat inhoudt dat de leden vallen onder het onafhankelijke tuchtrecht van de NFG. Ook worden de leden verplicht gesteld zich bij te scholen.

Om de kwaliteit van de hulpverlening hoog te houden laat ik me regelmatig bijscholen, lees vakliteratuur en maak ik deel uit van intervisie.
Ik ben aangesloten bij stichting Rosegarden. Dit is een platform waarbij professionele psychosociaal therapeuten zijn aangesloten die christelijke therapie of christelijke kindertherapie bedrijven.