Informatie voor kinderen

Hoi, wat leuk dat je op deze website kijkt

Waarom kom je bij Praktijk Authentiek en wat doe je daar?

Het is fijn als het goed met je gaat. Als je blij bent en dat het goed met je gaat thuis en op school. Dat je lekker kunt spelen zonder dat je je ergens zorgen om hoeft te maken en dat je vriendjes en vriendinnetjes hebt.

Ben je niet zo blij, of ben je boos of verdrietig of weet je niet wat er met je is?
Soms kan het zijn dat je je niet blij voelt. Je kunt je boos, bang of verdrietig voelen, of misschien weet je niet wat er is, maar je voelt wel dat je je niet prettig voelt. Dit kan om veel verschillende redenen.

  • Soms ben je bang voor veel dingen. Bijvoorbeeld voor het donker, of om alleen naar school te gaan, of je bent bang dat je papa en mama sterven, of gaan scheiden. Misschien ben je ook wel bang voor sommige mensen. Of je bent bang om naar school te gaan, of om dingen niet goed te doen.
  • Misschien heb je wel hele nare moeilijke dingen meegemaakt, bijvoorbeeld dat je ouders gingen scheiden, of dat er thuis veel ruzie is.
  • Het kan zijn dat papa en mama je niet begrijpen en dat jij hen niet begrijpt. Dit is heel naar, want hierdoor voelen jullie je allemaal rot en dat wil jij niet en papa en mama willen dat ook niet.
  • Het kan zijn dat je gepest wordt op school
  • Misschien vindt je alles wat je meemaakt wel heel spannend en wordt je er heel moe van als het druk is om je heen, of je hebt er last van als de kinderen in je klas heel druk zijn.
  • Ook kan het zijn dat niemand je echt begrijpt, hoe je dat ook probeert duidelijk te maken. Een hier wordt je heel verdrietig van of juist heel boos. Je wilt niet de hele tijd zo boos zijn en boos doen, maar je weet ook niet zo goed hoe het anders moet, want niemand begrijpt je en daardoor voel je je heel alleen.
  • Of in je gezin is er opeens zoveel veranderd doordat je moeder een nieuwe vriend heeft, of doordat je een broertje of zusje hebt gekregen.

Misschien staat de reden van jou er helemaal niet bij, dat kan heel goed, want er zijn eigenlijk heel veel redenen waarom jij je niet fijn kan voelen.

Ik wil je graag helpen, zodat je je weer fijn gaat voelen en zodat je je blij gaat voelen en niet meer boos of verdrietig
Bij Praktijk Authentiek werk ik, ik heet Corine. Ik heb ervoor geleerd om kinderen die niet zo blij zijn te helpen. Ik heb heel veel speelgoed waar jij mee mag spelen zoals, playmobil, knuffels, speeldieren, een keukentje, spelletjes, boeken, knutselspullen enzovoorts. Ik heb een kamer die helemaal speciaal voor jou is ingericht. Die kamer heet de spelkamer. Jij bent de baas in deze kamer, en jij mag helemaal zelf bepalen wat je wilt doen. Dit kan spelen zijn, of tekenen of kletsen, maar het ook als je niets wilt doen is het goed.

Ik ben steeds bij je in de spelkamer en als jij dat wilt speel ik met je mee. Jij mag dan zeggen wat ik moet doen. Zo kan ik veel van jou leren. Ik kan zien wat jij het meest fijn vindt en wat je leuk vindt en waar ik je het beste mee kan helpen. Zo kun je zelf ook leren wat je zelf fijn en leuk vindt en hoe je wilt dat anderen met je omgaan, waar je het meest blij van wordt en wat je het liefste wilt. Zo kunnen we samen ontdekken hoe het weer goed met je kan gaan.

5 keer spelen, dan 1 keer praten met papa en/of mama
Je mag 1 keer in de 2 weken komen spelen, 5 keer een uur. Na die 5 keer komen papa en/of mama of de mensen die voor je zorgen ook een keer bij mij om te praten. Daar ben jij niet bij. We praten dan over hoe het met je gaat en hoe we met zijn allen jou het beste verder kunnen helpen. Van tevoren overleg ik altijd even met jou wat ik tegen papa en/of mama vertel, want ik vertel alleen de dingen die jij wilt. Ik luister dan naar hoe het thuis met je gaat. Dan kijken we of we je thuis nog beter kunnen helpen om je weer prettig te voelen.

De meeste kinderen vinden het heel fijn om bij mij te spelen.

Zo leren papa en mama hoe ze nog beter voor je kunnen zorgen en jij leert wat je zelf fijn vindt en wat je wel wilt en niet wilt. Of je leert hoe je zelf problemen op kunt lossen, of hoe je daar hulp voor kunt vragen.

Lijkt je dit fijn? Of wil je wel eens kijken hoe dat is bij mij?

Praat daar dan maar eens over met papa/mama of je verzorgers. Maar je mag mij natuurlijk ook altijd zelf bellen of mailen. Ik wil je graag helpen.

Dan mag je het volgende nummer bellen 06-10266072. Als ik niet op kan nemen, dan mag je je naam noemen, dan kan ik je ook even terugbellen.