Relatietherapie Deventer

Relatietherapie Deventer

  • Wat ik ook doe, ik doe het nooit goed genoeg....
  • Ze zeurt altijd zo dat ik meer gevoelens moet tonen.....
  • Ik heb het idee dat ik niet mezelf kan zijn in de relatie....
  • Ze is alleen maar met de kinderen bezig, het lijkt wel of ik er niet toe doe......
  • Onze ruzies lopen soms uit de hand en dan zeg ik dingen die ik eigenlijk niet meen.....
  • Hij begrijp me gewoon niet.....
  • Ik kan hem gewoon niet bereiken...

Je houdt nog steeds van elkaar, maar het lukt gewoon niet. Of jullie zijn zo ver van elkaar verwijderd dat jullie je alleen maar heel eenzaam voelen. Misschien hebben jullie al heel veel uitgevochten zonder resultaat. Jullie begrijpen elkaar niet meer, waar is de verliefdheid gebleven?

Misschien is relatietherapie dan wat voor jullie

Relatietherapie wanneer?

- als je nog wel voor elkaar wilt vechten, maar steeds vastloopt in negatieve patronen
- als je je niet meer gezien en gehoord voelt
- als je elkaar niet meer begrijpt
- als jij of je partner vreemd is gegaan
- als je in je relatie steeds tegen je eigen verleden aan loopt
- als je kinderen hebt en daar nog voor wilt vechten
- als de verbinding ontbreekt en je je heel eenzaam voelt
- als je je relatie nieuw leven in wilt blazen
- als je niet meer ziet hoe samen verder, maar diep in je hart wel wilt

Verbinding
Nergens doen mensen elkaar zo veel pijn als binnen een relatie. Binnen een relatie ben je zo intiem met elkaar, dat de ander je ziet op je zwakste momenten. Mensen zijn gemaakt om verbinding met elkaar te maken en als die verbinding er niet is, wordt je teruggeworpen op jezelf en voel je je eenzaam. Dit doet onvoorstelbaar veel pijn. Vaak spelen in relaties patronen uit het verleden een rol, waar je je niet eens bewust van bent. Is je relatie wel gelijkwaardig begonnen, of is de een altijd de sterke geweest die de ander hielp? En als de rollen veranderen, verandert de relatie ook. Kan de relatie dat aan? Er spelen vaak veel angsten een rol. Bijvoorbeeld: als mijn partner mij leert kennen zoals ik werkelijk ben wijst hij  me af.

Binnen relatietherapie krijg je inzicht in de reden van je gedrag en communicatiepatronen naar elkaar toe. Je leert je behoeften kennen en ook je angsten, maar ook de behoeften en de angsten van je partner. Hierdoor kun je elkaar beter leren kennen en begrijpen, waardoor er meer ruimte komt om elkaar te leren liefhebben zoals deze is. Dan kun je je weer verbinden met elkaar, zodat je je relatie kunt vernieuwen, en verdiepen en weer een intieme relatie krijgt.

Relatietherapie bij bijzondere relaties
Als je een onverwerkt verleden hebt of ingrijpende gebeurtenissen in je jeugd hebt meegemaakt die je nog niet hebt verwerkt speelt dit vaak door in de relatie. In dit soort relaties spelen er meer patronen een rol. Je schuurt onbewust tegen elkaars pijnplekken aan en je voelt je tot in het diepst gekrenkt.

Of je partner is psychsch of lichamelijk ziek, waardoor de relatie verandert. Of je partner heeft ASS of borderline, of kan zich moeilijk binden.

Praktijk Authentiek is gespecialiseerd in deze thema's en kan ook hierin hulp bieden.