Over mij

Ik ben Corine Speelziek, eigenaar van Praktijk Authentiek voor individuele therapie,EMDR, relatietherapie en kindertherapie met als werkgebied Overijssel. Binnen mijn praktijk is iedereen van harte welkom.
Ik  heb  psychosociale therapie en integratieve kindertherapie gestudeerd. Tevens ben ik opgeleid tot relatietherapeut. Deze studies heb ik succesvol afgesloten.

Ook ben ik opgeleid tot KIES - coach ( hulp aan kinderen in echtscheidingsituaties).
Ik ben geregistreerd therapeut bij de RBCZ en ik ben aangesloten bij de beroepsvereninging NFG.

Mijn praktijk bevindt zich in Diepenveen, nabij Deventer.

In mijn werk als verpleegkundige op de Intensive Care kwam verpleegde ik mensen in een moeilijke fase van hun leven. Het ging immers om leven en dood. De manier waarop mensen met lijden omgingen, hoe ze in het leven stonden, de verschillende manieren van verwerken, boeiden me zeer. Ook in het begeleiden van de familie die rondom de patient stond kon ik mezelf kwijt. Door de vragen die me bezig hielden, door gesprekken met mensen die op mijn pad kwamen met problemen, wilde ik me ook professioneel bekwamen in de psychische kant van de mens. Ook op psychisch vlak kunnen mensen het gevoel hebben of het om leven of dood gaat.

Door mijn scholing als therapeut kwam ik tot de ontdekking is dat dit is wat echt bij me past.

Opleidingen
- Psychosociale therapie
- Integratieve kindertherapie
- Relatietherapie
- KIES-coach
- EMDR Master Praktisioner (BIVT)
- Psychosociale Basiskennis ( verplicht door de zorgverzekerraar)
- CREF methode
 

Kinderen en coaching of therapie

Door mijn werk met kinderen die het moeilijk hebben en hun ouders binnen De Verborgen Kracht (kinder- en jeugdpsychiatrie), is er ook een snaar geraakt om vastgelopen kinderen verder te willen helpen in hun ontwikkeling. Ik ben zelf ook getrouwd en moeder. Kinderen zijn puur en kwetsbaar en er kan al veel fout gaan in hun jonge leventje. Vaak kan er door tijdig ingrijpen door coaching of therapie veel worden hersteld.

Geboeid door mensen, wie is de ander nu echt?

Ik ben zeer geboeid door mensen en van nature benieuwd naar de mens achter de mens. Ik wil de ander graag ontmoeten en ontdekken wie die ander nu echt is. Wat zit er achter bepaald gedrag, hoe komt het dat een persoon zo geworden is als hij is zijn vragen die me vaak bezig houden.

Door allerlei omstandigheden kunnen mensen van zichzelf verwijderd zijn geraakt, ze zijn zichzelf dan kwijt. Graag help ik mensen op weg om zichzelf te (her)vinden. Want als je wordt die je bent, ben je een prachtig mens, die ook kan uitdelen naar zijn omgeving. Maar hoe vindt je nu jezelf? Daar heb je soms wat hulp of ondersteuning bij nodig. Iemand die even met je oploopt. Die persoon wil ik graag voor je zijn.

Specialisatie scheiding
Ik ben gespecialiseerd op het gebied van scheiding. Ik begeleidt mensen in het hele proces. Als er problemen in de relatie zijn biedt ik relatietherapie. Mocht het onverhoopt zo ver komen dat mensen gaan scheiden, dan biedt ik als KIES-coach KIES trainingen. In onderzoek door de universiteit Utrecht is gebleken dat KIES kinderen helpt beter te communiceren met de ouders, waardoor de relatie beter is. Ook blijkt dat kinderen de scheiding beter kunnen verwerken. KIES is een preventief programma. Mocht je kind vastlopen dan kan ik hem speltherapie geven. Ouders zelf ondersteun ik in het gescheiden opvoeden. Vaak blijkt dat door de scheiding onverwerkte jeugdervaringen naar boven komen, of dat mensen een steuntje in de rug nodig hebben om de scheiding te verwerken. Ook dan kunnen ze bij mij terecht, voor coaching of therapie.
Tevens begeleidt ik kinderen, hun ouders en stiefouders bij problematiek die komt kijken bij een samengesteld gezin.

Specialisatie Hoog Sensitiviteit
Ik ben gespecialiseerd op het gebied van hoogsenisitiviteit. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundig en moeder van 3 kinderen waarvan er 2 hoogsensitief zijn. Ik coach en begeleid mensen in het begrijpen van deze karaktereigenschap als kind, individu maar ook in relaties en werk. Waar nodig geef ik therapie, maar HSP is geen stoornis, alleen maar een karakter eigenschap. Soms komt het echter voor dat mensen door onbegrip van zichzelf en omgeving in die mate van zichzelf zijn verwijderd dat therapie nodig is om hen weer bij zichzelf terug te brengen.